Kampusi im

Home » Opinion » Kulturë

Category Archives: Kulturë

Testamenti i plotë i Mitrush Kutelit – E rrallë!

E dashur Efterpi, (more…)

Katër ëndrrat që ndryshuan rrjedhën e shkencave

Nga Annie Webb

Shkenca nuk përparon vetëm falë kërkimeve por edhe (more…)

Letra e rrallë e Ajnshtajnit për të bijën, Lieserl; Dashuria është gravitet

“Kur propozova teorinë e relativitetit shumë pak njerëz më (more…)

Lexoni! Lexoni! Lexoni! Ja mrekullitë e leximit

Leximi i jep trurit tuaj një “stërvitje” të ndryshme nga (more…)

Leksioni i hapur: “Rajoni i Gjirit Persik dhe sfidat e transformimit” – UAMD Lajm

Në kuadër të veprimtarive të Departamentit të (more…)

Të uroj – letra e Viktor Hygo

(more…)

Leksion i hapur me Prof. Dr. Nebi Bardhoshin – UAMD Lajm

(more…)

Udhëtimi i Eni Dervishit nga Shqipëria në Harvard filloi me dy fjalë të thjeshta

Eni Dervishin e ka tërhequr gjithmonë gjuha. “Kur isha në kopsht”, kujton ajo, “edukatorja na mësoi se si të (more…)

Lulëkuqe dhe Margarita – Kritikë nga Xhensila Peposhi

18278956_1856208791315378_746597847439217083_o.jpg

E njoha përmes vargjeve si shpërthim i shpirtit valëzues mbi gjithesinë e ndjenjës që (more…)

Përurimi i monografisë “Emblema” – UAMD Lajm

0f1f3868-02a0-435e-9218-615b806b289f

 

Në kuadër të “138-vjetorit të lindjes së Aleksandër Moisiut” në universitetin “Aleksandër Moisiu” më datë 16 maj 2017, u organizua (more…)

%d bloggers like this: