Kampusi im

Home » Në fokus

Category Archives: Në fokus

Advertisements

Si të shpëtoni nga rrymat nënujore në bregdet?

Lajmi për vdekjen e katër turistëve në rrethin e Vlorës, për jetën e së cilëve ndiej shumë dhimbje, si pasojë e rrymave të ujit, shtron doemosdoshmërisht pyetjen se çfarë duhet të bëjmë kur jemi në det dhe përfshihemi prej tyre. (more…)

Advertisements

Si ka mundësi që sa më shumë kalojnë brezat, aq më shumë ulet niveli i liderëve në fusha të ndryshme? – Opinion

E vërtetë! Çdo ditë që kalon shtohen sfidat në fushat e dijes njerëzore. Është i pakundërshtueshëm fakti se (more…)

Pesëvjeçari shqiptar pranohet në organizatën botërore të gjenive

I nderuar lexues, ky vogëlush që shikon në foto është një gjeni. Po, po…një gjeni i cili tanimë është pranuar në shoqatën botërore të gjenive “Mensa Internacional”. Inteligjenca e tij është e të njëjtit nivel me atë të fizikantit Albert Ajnshtain! (more…)

Studentët e UAMD-së me punime brilante në “Student workshop III” – UAMD LAJM

Në universitetin “Aleksandër Moisiu”, sot është organizuar “Student workshop III”, një iniciativë e nisur nga

(more…)

Echelon: Jemi të gjithë të mbrojtur, apo të spiunuar?

Kur flet për shërbimet e fshehtë, të vjen menjëherë në mendje (more…)

Misioni i Universitetit “Aleksandër Moisiu”

Universiteti “Aleksandër Moisiu”, Durrës në gjithë veprimtarinë e tij synon në mënyrë të vazhdueshme të arrijë standardet akademike më të larta bashkëkohore kombëtare dhe ndërkombëtare, si dhe të përkrahë aspiratat arsimore dhe arritjet e cilitdo që kërkon të përfitojë nga arsimi i lartë.

Me misionin e tij universiteti ka për qëllim: “nxitjen dhe zhvillimin e të menduarit kritik e analitik, si dhe ndjenjës së përgjegjësisë dhe angazhimit ndaj njeriut, komunitetit, kulturave, ngjarjeve e çështjeve të ndryshme që shqetësojnë individin dhe komunitetin” (more…)

%d bloggers like this: