Kampusi im

Home » Aktivitete

Category Archives: Aktivitete

Java e librit në UAMD – Lajm

18216090_678996035632159_990426467_o.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Në kuadër të ditës ndërkombëtare të librit ,në universitetin “Aleksandër Moisiu” u zhvilluan (more…)

Suela Kastratit – Sistemi foljor dhe rrafshi i sintaksës ne gjuhen e revistës “Hylli i drites”

300px-Revista_hylli_drites

«Hylli i Dritës» ka qenë e para revistë e botuar në Shqipëri, me një program të qartë atdhetar, politik e kulturor, dhe që u bë shprehja më e pastër e intelektualëve katolikë dhe e kryesisë së Provinçes Françeskane në Shqipërí, përfaqësuesit e së cilës qenë jo vetëm drejtori i saj Át Gjergj Fishta, por madjè një plejadë letrarësh, gjuhëtarësh, folkloristësh dhe ekonomistësh që nderuan jo vetëm Provinçën Françeskane por edhe Kombin. (more…)

Dita Botërore e librit – Dhuro edhe ti!

bookheart.jpg

 

Ideja e përkujtimit të Ditës Botërore të librit e ka origjinën e vet në Spanjë, në zonën e Katalonjës, ku atij që blinte një libër i dhurohej edhe një  (more…)

Universiteti Aleksandër Moisiu Durrës i ka akorduar zonjës Flora Brovina titullin “Doctor Honoris Causa”

 

“Integrimi mbarëkombëtar në kontekstin e integrimit europian”

Universiteti Aleksandër Moisiu, Durrës i ka akorduar më datë 10 mars 2017 zonjës Flora Brovina titullin “Doctor Honoris Causa”, me motivacionin: “Për kontributin e saj të shquar e shumëdimensional si shkrimtare, gazetare, intelektuale, humaniste për të drejtat e njeriut, sidomos të grave e fëmijëve të Kosovës, si veprimtare e shquar e çështjes kombëtare.”

(more…)

%d bloggers like this: