Kampusi im

Home » Sugjerime » Fragmente librash » “Mbi të bukurën dhe të madhërishmen” – Imannuel Kant

“Mbi të bukurën dhe të madhërishmen” – Imannuel Kant

Advertisements

“E madhërishmja është gjithmonë e madhe, e bukur mund të jetë edhe e vogël. E madhërishmja kërkon thjeshtësinë, e bukura e duron stolisjen.”

“Cilësitë e madhërishme ngjallin respekt, cilësitë e bukura dashuri.”

“Një shtat i lartë të detyron pë respekt dhe marrje parasysh; një shtat i shkurtër të ngjallë më tepër besim.Flokët brunë dhe syt e zi kanë më tepër afri me të madhërishmen, ndërsa syt blu dhe flokët bjondë janë më afër së bukurës. Një moshë e thyer shkon më mirë me cilësitë e së madhërishmes, ndërsa rinia me cilësitë e së bukurës.”

 

 

©Revista Studentore Kampusiim

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Dita Botërore Kundër Trafikimit Të NjerëzveJuly 30th, 2017

Na ndiqni në Twitter

%d bloggers like this: