Kampusi im

Home » studime » Libri fizik po rikthehet! Shënon rritje në krahasim me librin dixhital!

Libri fizik po rikthehet! Shënon rritje në krahasim me librin dixhital!

Advertisements

Shitja e librave përgjatë këtyre viteve të fundit, dukej se ishte në rënië të vazhdueshme, përderisa librat online shiteshin gjithmonë shumë e më shumë. Ky trend e arriti efektin e tij falë gjeneratës digjitale, pasi kjo mënyrë e leximit u ka dhënë mundësin atyre që ta krijojnë bindjen se po e lexojnë një libër shpejt dhe vetëm me një “click” të butonit.

Por diçka interesant ndodhi në vitin 2016: sipas CNN, ky trend u përmbys. Shitja e librave digjitale në SHBA shënoi rënie për 19 % për gjatë gjithë vitit, përderisa shitjet e librave në kopje fizike shënuan një rritje për 8%.

Arsyet e kësaj rritjeje nuk janë ende shume të qarta. Librat e fëmijëve, librat për gatim dhe librat për ngjyrosje për të rriturit, janë të gjitha pjesë të përmbajtjes e cila funksionon shumë më mirë në kopje fizike, në veçanti kjo e fundit e cila është bërë shumë e popullarizuar viteve të fundit.

Është gjithashtu e mundur se përderisa njerëzit po mundohen ti limitojnë efektet negative nga qëndrimi i tepërt para ekranit, ata i kanë lënë anash tabletet dhe eLExuesit dhe i janë kthyer përsëri leximit tradicional të librit.
Trendi është shumë pozitiv për njerëzit të cilët e pëlqejnë ta ndiejnë librin në duart e tyre – shpresojmë se kështu do të vazhdojë edhe në vitin 2017.

©filozofia.al

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Dita Botërore Kundër Trafikimit Të NjerëzveJuly 30th, 2017

Na ndiqni në Twitter

%d bloggers like this: