Kampusi im

Home » A e dini se » A e dini se?

A e dini se?

Advertisements

Jetojmë në një botë plot me të papritura dhe këtë e hasim kudo në provojat tona të përditshme. Njerëzit shpesh njihen me kuriozitete të rralla që ndodhin nëpër Botë. Disa mbesin të pashpjegueshme, ndërsa të tjerave u jepet përgjigje në mënyra të ndryshme, më shumë si fenomene. Ja disa kuriozitete interesante;

1. Femra që ka lindur më shumë fëmijë është një ukrainase. Ajo ka lindur 69 fëmijë, nga të cilët vetëm dy i kanë vdekur gjatë lindjes.

2. Fëmija më i rëndë në botë është lindur në vitin 1954 nga italiania Carmelina Fdele nga Aversa. Djali i saj peshonte ditën e lindjes 10,2 kg.

3. Bethoveni para se të kompozonte fuste kokën në ujë.

4. I vetmi majmun që është dënuar nga një gjykatë e vërtetë është shimpanzeja Coco në Florida, në vitin 1984. Ky majmun jetonte me një të papunë artist, i cili jepte spektakle të vogla. Shuma e vjedhur arrinte vlerat 200,000 dollarë. Ai u dënua me burgim të përjetshëm.

5. Libri që mban rekordin më të madh për shitje është ai i Hillary Clintonit, me librin autobiografi “Histori e përjetuar”. Në ditën e parë të hedhjes në treg të këtij libri, në qershor të vitit 2003, u shitën në një ditë (rekord) 200,000 kopje të tij.

6. Çdo vit sulmohen nga delfinët afërsisht 14 persona.

7. 12% e njerëzve i shohin ëndrrat bardhë e zi.

8. ADN-ja e njeriut është 50% e njëjtë me atë të bananes.

9. Google fiton 700 dollar çdo sekondë.

10. Syri i njeriut eshte 576 megapiksel.

11. Eshtë fizikisht e pamundur për derrkucët që të shikojnë lart në qiell.

12. Shqiptari Sadefqar Mehmeti ishte arkitekti i Xhamisë së famshme Blu në Stamboll.

13. Pasojë e sëmundjeve të zemrës dhe kancerit është papastërtia e ujit.

14. Një shqiponjë mund të shohë prenë e saj 3km larg.

15. Planeti Uran mund të shihet me sy të lirë.

16. Delfinët flenë me një sy hapur.

17. Deri në moshën 9-vjeçare Ajnshtajni nuk fliste normalisht.

18. Në vitin 1997 Yahoo refuzoi ofertën per të blerë Google për 1 milion dollar. Sot Google ka vlerën e 250 miliard dollarëve.

 

deed

 

©kampusiim

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: