Kampusi im

Home » Krijim » 2 poezi të tjera nga Pano Ceka

2 poezi të tjera nga Pano Ceka

Advertisements

images (1)

 

Sytë e një femre

Në sy të pashë
brenda tyre ishte fshehur një oqean
plot egersira të buta

 

 

 

 

 

 

Vetmia e lules

Rrënjët rrinë nën tokë
dhe ushqejnë kërcellin bashkë me degët.
Gjethet mbeten të varura
Kërmijtë t’i hanë!

 

Fluturat e dashurisë
bekojnë Ditën e Krijimit.

 

Rrënjët lëshuan dheun
kur lules i kërcënohej gjethja…

Gëzojnë lepujt në livadhet e frikës
pa kuptuar se hapin vrimën
për t’iu fshehur vërshimit të ujit
atje, në nëndheun e Parajsës!

Ndiej botën mes venash
kur dashuria bëhet një me kohën.

Kur shoh gjarprin si ecën
kufomat që flasin
kuptoj lulet sa me fat janë

 

flower

 

 

 

Nxënës, viti i dytë, gjimnazi Gjergj Kastrioti Durrës

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Dita Botërore Kundër Trafikimit Të NjerëzveJuly 30th, 2017

Na ndiqni në Twitter

%d bloggers like this: